Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
DREAMowiec

|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 13:59 Temat postu: bmw e36 320i |
|
|
wiec problem dotyczy mojego autka bmw 320.
Jadąc ze spoty w Krotoszynie, na pewnym odcinku trzymałem średnio 2,5 tys. Obr./min.. ku mojemu zdziwieniu nagle wszystkie wskaźniki opadły i zaraz z powrotem się podniosły. podczas tego triku mojego autka wszystko było ok (nie zwolnił, nie zaczął przerywać, żadna kontrolka się nie zapaliła, itd.). po raz pierwszy cos takiego mi się przydarzyło..
Czym to mogło być spowodowane?
Jeszcze jeden problem.
odkąd przywiozłem swoja bawareczkę z Niemiec mam problemy z ..?..nie wiem czym. objawy są następujące: podczas ruszania (zazwyczaj na wstecznym choć teraz tez coraz częściej do przodu) czuje szarpanie i jednocześnie delikatne pukanie. zauważyłem jednak ze najczęściej zdarza mi się to jak bardzo powoli puszczam sprzęgło. tylko tyle jestem wstanie opisać.. Co Waszym zdaniem może powodować to "szarpanie", ..wał?,skrzynia?,most?, czy może cos innego? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 13:59 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GHOSTEK

Dołączył: 26 Lip 2006 Posty: 58 Skąd: Kalisz aktualnie Irlandia-Lucan
|
Wysłany: Wto Sie 15, 2006 01:07 Temat postu: |
|
|
Hej ziomek, co do tego pukania jak ruszasz i szarpania, to ja mialem cos podobnego w mojej bawareczce i potem jak sie okazalo bylo juz troszke zuzyte sprzeglo, mialem tak samo jak puszczalem wolno sprzeglo. Co do pukania hmmm moze podpora walu? bo to chyba tak najczesciej pada. Ale to tylko diagnoza na odleglosc.
Moze pomoglem.
Pozdro.
P.S. AD1. Nie mam pojecia, ale jak znajde czas poszperam. (Moze to sprawka TAliba jakiegos hehe) _________________ White Devils Kalisz 002 |
|
Powrót do góry |
|
 |
JAyo

|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 23:07 Temat postu: |
|
|
co do opadajacych wskazowek to sadze ze w elektronice moze byc gdzies zimny lut lub zasniedziala troszke ktoras zlaczka. to sa najczestrze przyczyny takich wywijasow. a zeby cos dokladniej sie dowiedziec to trza autko pod komputer podlaczyc, to jest najszybsza metoda sprawdzenia.
puki nic wiecej sie nie dzieje to lepiej nie grzebac. (nie rusza sie g....wna puki nie smierdzi.) znam to z autopsi. im chcesz lepiej dla autka tym gorzej sie na tym wychodzi . pozdrawiam _________________ WDK 014 |
|
Powrót do góry |
|
 |
keffiro020

|
Wysłany: Pon Wrz 11, 2006 19:49 Temat postu: |
|
|
co do szarpania ja stawiam na sprzegło lub przeguby maja juz dosyc _________________ ford sierra kombi
W(u)DK(a)020 |
|
Powrót do góry |
|
 |
DREAMowiec

|
Wysłany: Pon Wrz 11, 2006 22:06 Temat postu: |
|
|
no nie wiem ale ja raczej wykluczam przeguby. to dochodzi spod samochodu niz praktyczni na zew. mysle ze albo beda to te pieprzone gumki albo most lub skrzynia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gastrok28
|
Wysłany: Sro Sty 13, 2016 13:17 Temat postu: |
|
|
Na 90% problem leży w moście napędowym _________________ http://gastrok.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Valkyyyr22
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2016 12:19 Temat postu: |
|
|
ja bym sugerował sprawdzić skrzynie, typowy objaw jak na ten podzespół, tak kojarzę. _________________ http://www.produktyogrodowe.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gastrok28
|
Wysłany: Sob Mar 19, 2016 19:00 Temat postu: |
|
|
i co udało się coś zrobić, jestem ciekaw jakie były faktycznie przyczyny ? _________________ http://gastrok.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
sokrat
|
Wysłany: Sob Lis 05, 2016 14:49 Temat postu: |
|
|
Po 10 latach to na pewno doszły nowe usterki, a te o które pytasz już na pewno naprawione. Gratuluję wyczucia czasu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
pserdeczna1982
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2020 15:45 Temat postu: |
|
|
no to nieciekawie |
|
Powrót do góry |